Ziemiaczane łódeczki z pieczarkami i mozzarellą

Przepis na ziemniaczane łódeczki faszerowane pieczarkami i mozzarellą

Przepis na ziemniaczane łódeczki z pieczarkami i serem mozzarellą to pomysł na prostą ziemniaczaną przekąskę, która może służyć jako przystawka. Przygotowanie tego dania jest bardzo proste, szybkie i tanie.

dania z ziemniaków, nadziewane ziemniaki, przepisy na dania z ziemniaków, dania z kartofli, ziemniaki z mozzarellą, ziemniaki nadziewane, ziemniaczane łódki
Ziemniaczane łódeczki

Składniki:

  • 5 średnich ziemniaków
  • 40 dag pieczarek
  • 2 łyżeczki oleju
  • łyżeczka majeranku
  • 20 dag mozzarelli

Ziemniaki dokładnie umyj i ugotuj je w mundurkach. Pieczarki umyj, pokrój i duś z olejem przez pięć minut. Ugotowane i przestudzone ziemniaki przekrój na pół. Łyżeczką wybierz miąższ ze środka tak aby powstały miseczki. Do środka włóż podduszone pieczarki i  pokrajaną mozzarellę. Całość zapiecz w piekarniku przez około 10 minut.

Smacznego.

Zobacz także

Obniżanie ciśnienia krwi – jakie warzywa pomogą przy nadciśnieniu?

Warzywa które obniżają ciśnienie krwi Czy zastanawiałeś się kiedyś, jak można naturalnie obniżyć ciśnienie krwi? Wiemy, …

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Podziel się ze znajomymi