Przepis na ziemniaczane łódeczki faszerowane pieczarkami i mozzarellą
Przepis na ziemniaczane łódeczki z pieczarkami i serem mozzarellą to pomysł na prostą ziemniaczaną przekąskę, która może służyć jako przystawka. Przygotowanie tego dania jest bardzo proste, szybkie i tanie.
Składniki:
- 5 średnich ziemniaków
- 40 dag pieczarek
- 2 łyżeczki oleju
- łyżeczka majeranku
- 20 dag mozzarelli
Ziemniaki dokładnie umyj i ugotuj je w mundurkach. Pieczarki umyj, pokrój i duś z olejem przez pięć minut. Ugotowane i przestudzone ziemniaki przekrój na pół. Łyżeczką wybierz miąższ ze środka tak aby powstały miseczki. Do środka włóż podduszone pieczarki i pokrajaną mozzarellę. Całość zapiecz w piekarniku przez około 10 minut.
Smacznego.