Robaki z galaretki to potrawa o niezwykłym wyglądzie idealna na halloweenowe przyjęcie. Wygląd tego dania jest dość przerażający ale o to w tym święcie chodzi.
Do sporządzenia galaretkowych robaków potrzebne będą:
- słomki do napojów
- czerwona galaretka
- gumka recepturka
- szklanka
Rozrób galaretkę, użyj połowę wody jak podano w przepisie. Słomki przetnij na pół, owiń gumką i wstaw do szklanki. Wlej przestudzoną galaretkę do słomek i wstaw do lodówki na 8 godzin.
Kiedy galaretka stężeje, słomki zalej na chwilę zimną wodą. Następnie wyciśnij ze słomek „robaki” i ułóż na pergaminie i wstaw jeszcze na 2 godziny do lodówki.
Takie galaretkowe dżdżownice możesz podać z pokruszonymi czekoladowymi ciasteczkami, które będą przypominały ziemię.
Smacznego i wesołego Halloween.