.
Przypominamy, że aby ugotować jajka na twardo należy włożyć jajka do garnka z wodą, wstawić na kuchenkę. Wyjąć po 8 minutach od momentu zagotowania. Aby jajka nie wypłynęły z pękniętych skorupek wodę należy posolić.
- Lekko podsmażona drobno posiekana cebula wymieszana z gotowanym żółtkiem.
- Twardy ser zetrzyj na tarce, wymieszaj z wyciśniętym czosnkiem, majonezem i gotowanym żółtkiem.
- Żółtko posiekane z oliwkami i majonezem.
- Czerwony lub czarny kawior. Bez żółtka.
- Tuńczyk i oliwki.
- Krewetki i gotowane żółtko. Na wierzchu kładziemy całą gotowaną krewetkę.
- Gotowane żółtko, majonez, musztarda, korniszony (tarte lub drobno pokrajane).
- Ulubiony pasztet wymieszany z gotowanym żółtkiem.
- Wędzona makrela z gotowanym żółtkiem.
- Zielony groszek, gotowane żółtka i majonez.
- Gotowane żółtka z przysmażonymi na maśle drobno posiekanymi grzybami.
- Wędzony łosoś, wymieszany żółtkami gotowanych jaj, majonezem i szczypiorkiem.
- Tuńczyk z puszki, gotowane żółtka, wymieszane z majonezem, musztardą i szczypiorkiem/
- Ser pleśniowy, żółtka, masło, majonez.
- Ananas z puszki, kukurydza z puszki, żółtka, szczypiorek i majonez
- Por, szynka, ogórek kiszony, majonez, żółtka jaj.
Znacie może jakiś ciekawy farsz? Podzielcie się w komentarzu.